PAUTAN TAMBAHAN

Jumaat, 28 Julai 2017

Siapa Musuh Sebenarnya Yang Memerangi Ummat Islam.


Semoga ummat Islam faham siapa musuh sebenarnya yang memerangi ummat Islam. Jadi tahu siapa yang harus dilawan / diperangi.

AS walaupun majoriti Nasrani pada dasarnya dikuasai oleh lobi Zionis Yahudi (Keluarga Rothschild dan Rockefeller). Sebab itu AS menyokong penuh Israel (Yahudi).

Israel merampas tanah Palestin dan membunuh banyak Muslim di sana.

AS menyerang Afghanistan, Iraq, dan sebetulnya membunuh penduduk Pakistan dan juga Yaman. Jutaan Muslim tewas kerananya. Apabila menyerang Iraq, AS dibantu Arab Saudi (Wahabi) yg meminjamkan Pangkalan Tentera. Sehingga jet pejuang AS yg jangkauannya cuma 2000 km bisa leluasa membomi Iraq. Apabila menyerang Afghanistan, AS dibantu Pakistan.

Itu adalah kenyataan yang terjadi. Kita akan faham jika kita rajin baca surat khabar, majalah, Media Massa di internet, dan juga TV.

Mari kita lihat Siapa Musuh Utama Islam berdasarkan Al-Quran dan Hadis!

Setiap solat kita membaca Surat Al Fatihah. Di antara ayatnya:

"Tunjukilah kami jalan yang lurus,

(Yaitu) Jalan orang-orang yang telah Engkau beri nikmat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat. "[Al-Fatihah 6-7]

Penjelasan Nabi atas Surat Al Fatihah yang biasa kita baca:

Hamad bin Salamah meriwayatkan dari Adi bin Hatim, dia berkata, "Saya bertanya kepada Rasulullah SAW ehwal 'bukan jalannya orang-orang yang dimurkai'. Beliau bersabda, "Yaitu kaum Yahudi. 'Dan bertanya ihwal' bukan pula jalannya orang-orang yang sesat '. "Beliau bersabda, 'Kaum Nasrani adalah orang-orang yang sesat.'

Demikian pula hadits yang diriwayatkan Sufyan bin Uyainah dengan sanadnya dari Adi bin Hatim. Ibnu Mardawih meriwayatkan dari Abu Dzar, dia berkata, "Saya bertanya kepada Rasulullah SAW tentang orang-orang yang dimurkai, beliau bersabda, 'Kaum Yahudi.' Saya bertanya tentang orang-orang yang sesat, beliau bersabda, 'Kaum Nasrani.'"

Menurut tafsiran ulama, orang yang dimurkai Allah adalah kaum Yahudi. Kerana selain ingkar, mereka berusaha membunuh para nabi seperti Nabi Zakaria, Yahya, Isa, dan juga Nabi Muhammad. Ada pun orang yang sesat adalah kaum Nasrani kerana mereka tersesat oleh Paulus supaya menyembah Yesus sebagai Tuhan mereka.

Rujuk ayat lain pula:

"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. "[Al Baqarah 120]

Dari Abu Sa'id Al Khudri, ia berkata: "Rasululah bersabda: 'Sungguh kalian akan mengikuti jejak umat-umat sebelum kamu, sejengkal demi sejengkal, sehingga kalau mereka masuk ke dalam lubang biawak, niscaya kalianpun akan masuk ke dalamnya.' Mereka ( para sahabat) bertanya: 'Wahai Rasulullah, apakah kaum Yahudi dan Nasrani?' Sabda beliau: "Siapa lagi." (HR. Bukhari dan Muslim)

Selain kaum Yahudi dan Nasrani, ada lagi Musuh Islam lain yang tingkatnya tentu di bawah kaum Yahudi dan Nasrani. Kerana mereka ini sekadar antek. Iaitu kaum MUNAFIK. Apa ciri-ciri kaum Munafik?

Orang-orang yang beriman tidak akan mengambil kaum Yahudi dan Nasrani sebagai pemimpin:

Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani menjadi pemimpin-pemimpin (mu); sebahagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain. Barangsiapa diantara kamu mengambil mereka menjadi pemimpin, maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zalim. [Al Maa-idah 51]

Hanya orang munafik yang dekat dengan kaum Yahudi dan Nasrani yang saat ini tengah memusuhi Islam dan membantai umat Islam:

"Maka kamu akan melihat orang-orang yang ada penyakit dalam hatinya (orang-orang munafik) bersegera mendekati mereka (Yahudi dan Nasrani), seraya berkata:" Kami takut akan mendapat bencana. "Mudah-mudahan Allah akan mendatangkan kemenangan (kepada Rasul- nya), atau sesuatu keputusan dari sisi-nya. Maka kerana itu, mereka menjadi menyesal terhadap apa yang mereka sembunyikan dalam diri mereka. "[Al Maa-idah 52]

Nabi dalam Nubuwatnya menyatakan bahawa ummat Islam akan memerangi kaum Yahudi sehingga habis-habisan:

Dari Abu Hurairah ra, sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda: "Kiamat tidak akan terjadi sehingga kaum Muslimin memerangi Yahudi, lalu kaum Muslimin akan membunuh mereka sampai-sampai setiap orang Yahudi bersembunyi di balik batu dan pohon, tetapi batu dan pohon itu berkata, 'Wahai Muslim , wahai hamba Allah, ada orang Yahudi di belakangku, kemarilah dan bunuhlah dia. 'Kecuali (pohon) gharqad kerana ia adalah pohon Yahudi. "[HR Muslim no. 2922, Imam Ahmad no. 27502 dan 10476, Bukhari no. 2926]

Hadis riwayat Ibnu Umar ra .:

Dari Nabi saw. bersabda: Kamu sekalian pasti akan memerangi orang-orang Yahudi, lalu kamu akan membunuh mereka, sehingga batu berkata: Hai muslim, ini orang Yahudi, kemari dan bunuhlah dia !. (Shahih Muslim No.5200)

Insya Allah jika kita paham Al-Quran dan Hadis dan tahu Maklumat Dunia Masa Kini, kita tinggal memetakan Al-Quran dan Hadis untuk menangani masalah2 yang terjadi di dunia pada masa ini. Jika maklumat tepat dan Al-Quran dan Hadis difahami secara faqih, insya Allah kita tidak tersesat.

Jauhi ulama / pemimpin yg menyesatkan yang akan mengheret kita ke neraka: Yang aku takuti terhadap umatku ialah pemimpin-pemimpin yang menyesatkan. (HR. Abu Dawud)

Celaka atas umatku dari ulama yang buruk. (HR. Al Hakim)

#kabarislamia.com/