PAUTAN TAMBAHAN

Selasa, 4 Jun 2013

Syeikh Yusof Al-Qardawi - Ulamak terkemuka dunia menggesa pengikut sunni untuk memerangi rejim basyar itu habis-habisan

Syeikh Yusof Al-Qardawi berkata:

Saya telah tersalah tafsir selama ini tentang saudara salafi dan wahabi di Saudi, mereka terlebih dahulu mengetahui Syiah dan Iran lebih dari saya dan selama ini saya memanggil mereka Iran Kuffar walhal hakikatnya mereka adalah MUSUH kita, MUSUH UMMAT ISLAM keseluruhannya. Mereka sebenarnya telah mengkhianati kita sejak sekian lama dan akhirnya, hari ini, semuanya telah jelas. Mereka di Syria dan sedang membunuh saudara seaqidah kita bersama Hisbullah. Jangan panggil mereka Hisbullah, mereka selayaknya digelar HisbulSyaiton dan Allah tiada kaitan dengan mereka.

Saya menyeru seluruh ummah melawan Kuffar dan Syiah dalam Hisbullat. Mereka ternyata kuffar tanpa sedikit keraguan. Mereka sedang menjalankan operasi pembersihan etnik di Syria dengan tujuan untuk membina 'Negara Syiah Barat' di barat Syria. Dengan terhasilnya negara baru itu, ummah kita akan dibahagikan dan bertambah kecil.

Saya juga telah menyeru semasa khutbah solat Jumaat agar semua umat Islam di seluruh Dunia yang memiliki kekuatan dan alternatif untuk menentang Iran dan Hisbulsyaiton agar pergi sekarang ke Syria dan berjuang mempertahankan tanah Sham dan saya mengucapkan tahniah kepada saudara-saudara kita di teluk Arab atas keputusan baru yang mereka buat beberapa minit lalu bahawa Hisbullat adalah organisasi pengganas dan jika mana-mana ahli hisbullat ditemui di negara-negara teluk akan dibunuh sebagai murtad kafir.

Hari ini, Hisbullat membuat kenyataan kononnya mereka mempertahankan Syria dan menuntut untuk membantu sunni di Syria daripada kuffar. Apa pula seterusnya? Mempertahankan Sunni di Arab dan membawa kebebasan untuk Mekah dengan cara yang sama yang mereka lakukan terhadap Al Qusair? Semoga Allah mengutuk Iran, KETUA segala kejahatan dan Semoga Allah mengutuk hisbulSyitan dan tulang belakannya di Iraq dan Semoga Allah memberi kemenangan yang cepat keatas Mujahideen di Syria dan menyembuhkan mereka yang tercedera dan membebaskan mereka yang diculik. Dan seterusnya, Bilad al sham yang dicintai akan datang kembali kepada kita, InsyaAllah "


Ulamak terkemuka dunia menggesa pengikut sunni untuk memerangi rejim basyar itu habis-habisan